vrijdag, februari 25, 2005

Ronald Koeman en Ajax gaan uit elkaar. Na de 3-1 nederlaag bij AJ Auxerre liet algemeen directeur Arie van Eijden donderdagavond al weten dat de Amsterdammers 'de komende tijd gaan nadenken'. Ajax geeft vanmiddag een persconferentie.
Het stilleggen van de handel in het aandeel Ajax was vrijdag al een teken dat Koeman en Ajax hun wegen wel eens zouden kunnen gaan scheiden. In de afgelopen weken nam de kritiek op Koeman toe. Na een 0-0 gelijkspel tegen ADO Den Haag, een 1-2 nederlaag tegen FC Twente en een moeizame 2-0 overwinning op FC Den Bosch haalde een deel van het publiek de witte zakdoekjes tevoorschijn. In de competitie bezet Ajax de derde plaats, op ruime afstand van koploper PSV. De nederlaag tegen AJ Auxerre in de UEFA-cup was waarschijnlijk de welbekende druppel. Op 3 december 2001 trad Koeman, als opvolger van de ontslagen Co Adriaanse, in dienst van de club waar hij ooit als speler actief was. In zijn eerste seizoen bij Ajax pakte hij meteen de dubbel. Het jaar daarop reikte een jeugdig Ajax onverwacht tot de kwartfinale van de Champions League. Ook vorig seizoen pakte Ajax de titel, maar het Europese avontuur dat daarop volgde liep uit op een teleurstelling. In totaal zat Koeman 110 competitieduels op de bank bij de Amsterdamse club. Daarvan won zijn elftal er 78, speelde het 20 maal gelijk en verloor het 12 maal.
----------
tijd voor een nieuwe trainer.
Johan 2 aka Neeskens zeg ik !