zaterdag, februari 26, 2005

Feyenoord gaat alles in het werk stellen om de daders te pakken die donderdagavond de Europacupwedstrijd tegen Sporting Lissabon verziekten door vuurwerk en andere projectielen op het veld te gooien.
De Rotterdammers verloren het door scheidsrechter Meyer onderbroken duel met 1-2 en werden daardoor uitgeschakeld in de UEFA Cup. Het duel lag in de tweede helft tien minuten stil, nadat een Portugees was geraakt door een van de tribune gegooid projectiel. Klik hier !
Jan Willem van Dop, verantwoordelijk voor de veiligheid in De Kuip, verklaarde dat de daders een levenslang stadionverbod te wachten staat. De Rotterdamse politie verklaarde vrijdagmorgen geen aanhoudingen te hebben verricht omdat de daders niet te identificeren waren op de beelden van de veiligheidscamera's. 'De club wordt door dit soort lieden ernstig gedupeerd. We doen er met de politie en justitie alles aan om de daders te vinden. We hopen ook, zeker voor de toekomst, op sociale controle van de supporters.' Van Dop gaf aan dat het opnieuw plaatsen van netten achter de doelen een optie is om herhaling te voorkomen. 'We kunnen ook nog meer stewards inzetten dan we al doen. Het zal duidelijk zijn dat dit Feyenoord in alle gevallen veel geld kost. Geld dat we liever aan het voetbal besteden.'"