donderdag, februari 10, 2005

Jos Hermens speelt niet langer een rol bij de Rotterdam Marathon. De organisatie van het atletiekevenement, waarvan de 25e editie op 10 april op het programma staat, heeft de samenwerking met de atletenmanager na 24 jaar verbroken. Hermens was in 1980 een van de grondleggers van de marathon. Met zijn managementbureau Global Sport Communications verzorgde hij jarenlang het deelnemersveld en reed als race-regisseur tijdens de wedstrijd mee op de motor. Hermens is teleurgesteld in het besluit van de organisatie. ,,Mijn positie is de laatste jaren al kleiner geworden, daar kon ik mee leven. Dit slaat nergens op'', aldus Hermens. ,,Ik heb als reden gekregen dat de organisatie alles in eigen hand wil houden, maar dat hadden ze al. Mijn bureau werd ingehuurd en we moesten alles verantwoorden. We hebben slechts iets toe te voegen met al onze kennis en ervaring. Ondanks deze beslissing zal ik de marathon toch altijd als mijn kindje blijven zien.''