zondag, februari 20, 2005

Zero points
De laatste jaren is het om te huilen zo slecht, het Songfestival. Nederland eindigt steevast op de laatste plaatsen en mag soms het jaar er op niet eens meedoen. En toch proberen de organisatoren elke keer iets van de oude glamour terug te krijgen. Want toen was het Songfestival een nationale happening, iets waar je voor thuis bleef. Dit jaar heeft Glennis Grace de voorronde gewonnen. Zij mag Nederland gaan vertegenwoordigen.
Glennis won 10 jaar geleden de Soundmixfinale van Henny Huisman, maar afgezien van een bescheiden hitje toen hoorden we nooit meer van de donkere krullenbol. Zij is dan ook dolgelukkig met haar zege en hoopt dat dit haar doorbraak wordt. E?n van de andere (verliezende) deelneemsters is bijzonder vals over Glennis: 'Ik gun het Glennis van harte' fleemt ze mierzoet in Story 'Ik ken niemand die de afgelopen tien jaar zo hard heeft gewerkt maar desondanks niet wist door te breken.' Wat een vals loeder, denk je waarschijnlijk. Maar het betreft hier Frizzle sizzle zangeresje Laura Vlasblom, die honderd jaar geleden ook al eens meedeed aan het Songfestival met 'Alles heeft een ritme'. En ook enorm verloor. Diezelfde Laura Vlasblom is de vrouw die door Bastiaan Ragas doodleuk in de steek is gelaten en is ingeruild voor de veel knappere Tooske. Dus dat dit Vlasblommetje een beetje verbitterd is, begrijpen we wel."
-----------------
was getekend nu.nl