vrijdag, februari 25, 2005

Feyenoord heeft Sporting Lissabon excuses aangeboden voor het wangedrag van enkele Rotterdamse fans donderdagavond in de Kuip (1-2). Dat liet financieel directeur Jan-Willem van Dop vrijdag in het ochtendprogramma van Radio Rijnmond weten. Hij is tevens belast met veiligheidszaken bij de Rotterdamse club. Het UEFA-bekerduel in de Kuip werd ontsierd door enkele uitspattingen van voetbalvandalisme. Na twintig minuten deed zich in de buurt van doelman Ricardo een kleine ontploffing voor. De international kon na medische behandeling de wedstrijd voortzetten.
Na de openingstreffer in de 62e minuut van Liedson werd zijn feestvierende ploeggenoot Rui Jorge aan de zijlijn geraakt door een aansteker, waardoor hij tegen de vlakte ging. Na een afkoelingsperiode van bijna tien minuten, met beide ploegen in de catacomben, durfde de Duitse arbiter Meyer het aan om het duel uit te spelen. Tientallen extra stewards bewaakten de dug-outs en de spelerstunnel. De bizarre wedstrijd in de explosieve Kuip liep toch nog redelijk normaal af. Feyenoord wacht niettemin met grote vrees het vonnis van de tuchtcommissie van de UEFA af.