zaterdag, februari 05, 2005

Nina Brink, vooral bekend van het beursdebacle rondom internetbedrijf World Online, sleept het zakenblad Quote voor de rechter. Het blad schreef in het februarinummer dat Brink in 1998 haar toenmalige president-commissaris tot aftreden heeft gedwongen na een vooropgezet seksschandaal.
Michael Schulhof was toezichthouder bij het internetbedrijf World Online. Volgens Quote hadden Brink en Schulhof een seksuele relatie. Toen die relatie op de klippen liep, zou Brink opdracht hebben gegeven Schulhofs bordeelbezoek met een verborgen camera vast te leggen. Het zakenblad zei in het artikel dat het duo er een sm-relatie op nahield. Brink spreekt alle aantijgingen tegen. Klik hier !
Brink heeft een klacht ingediend bij de officier van Justitie in Amsterdam met het verzoek hoofdredacteur Jort Kelder en redacteur Eric Smit strafrechtelijk te vervolgen wegens belaging, laster, smaad en belediging.
Hetze
Volgens Brink voert Quote een hetze tegen Brink. 'Alle uitlatingen die in het verleden over mij door Quote zijn gedaan, hebben mij diep in het hart geraakt', laat Brink in een schriftelijke verklaring weten. 'Het artikel uit het februarinummer is voor mij de druppel geweest.'
Nina Brink is bekend geworden als topvrouw van het internetbedrijf World Online. Het concern ging in het jaar 2000 naar de beurs. Toen bekend werd dat Brink kort voordien een deel van haar aandelen had verkocht, stortte de koers in elkaar. Het bedrijf Tiscali nam World Online over tegen een veel lager bedrag dan de waarde van het bedrijf bij de beursgang."