donderdag, maart 17, 2005

De spectaculaire ontwikkeling van de spelers van AZ komt voor een groot deel op naam van Adriaanse. 'Echt een wereldtrainer', aldus Scheringa. De coach vertrekt echter uit Alkmaar en moet nog wachten waar zijn toekomst ligt. Naar eigen zeggen heeft hij nog geen enkel contact met een club voor volgend seizoen. 'Het lijkt wel dat hoe verder we komen in de UEFA-beker, hoe minder aanbiedingen ik krijg. Ik heb tot nu met drie clubs besprekingen gevoerd, maar dat is niets geworden. Ik wacht rustig af.'
De trainer stelt aan zijn toekomstige werkgever twee criteria. 'Ze moeten vreselijk veel geld betalen en het liefst sportief zo hoog mogelijk spelen. Maar als dat sportieve niet lukt, kijk ik ook naar het geld. Ik ben aan het einde van mijn loopbaan en wil nog een keer voor heel veel geld in het buitenland trainen. Ik merk echter aan de huidige successen niet dat het drukker wordt. Al kan natuurlijk elk moment de telefoon gaan.'