woensdag, maart 30, 2005

Wie minimaal 24 miljoen euro op tafel kan leggen, kan multifunctioneel stadion Gelredome - met uitschuifbare grasmat en bewegend dak - kopen van de gemeente Arnhem. In bouwdagblad Cobouw is een advertentie geplaatst, zo bevestigde een woordvoerder van de gemeente woensdag.
De gemeente kocht het stadion en de omliggende grond in 2003, om zowel Gelredome als voetbalclub Vitesse van een faillissement te redden. De gemeente wil de opstallen niet houden, aldus de zegsman. Daarom is het gebouw met in totaal 23.500 m2 ontwikkelingsgrond nu te koop. De rest van het uitgestrekte terrein houdt de gemeente zelf om daar in de toekomst mogelijk te gaan bouwen.
De gemeentelijke woordvoerder wijst er op, dat de gemeente al geruime tijd in onderhandeling is met zeer serieuze kopers. ,,Omdat we niet willen dat ons achteraf wordt verweten dat het stadion onderhands is verkocht, hebben we de advertentie geplaatst. Nu kan iedereen die ook interesse zou hebben zich tot 1 mei melden. En wie genoeg kan bieden wordt uitgenodigd voor een gesprek'', aldus de zegsman.
Met welke kandidaten de gemeente al onderhandelt, wil de woordvoerder niet kwijt. Evenmin wil hij zeggen hoe lang de onderhandelingen nog gaan duren. Verantwoordelijk wethouder R. Gast verwacht nog dit jaar knopen door te hakken, maar alle besluiten rond het multifunctionele stadion zijn altijd uiterst moeizaam tot stand gekomen.