maandag, maart 07, 2005

De ziekenhuisserie ER is vanaf komende zondag terug op Nederland 2. De reeks stond dit seizoen op de vrijdagavond op Nederland 3, maar werd eind januari, tegen de zin van de AVRO, tijdelijk stopgezet om ruimte te maken voor de show PaPaul live van Paul de Leeuw. Pas vanaf eind april zou er weer zendtijd voor ER zijn.
De AVRO dreigde met een kort geding een beter uitzendtijdstip af te dwingen. Sinds de serie om half 9 op Nederland 3 werd uitgezonden, was het aantal kijkers van een miljoen gedaald naar 400.000, mede door de zware concurrentie van de politieserie Baantjer op RTL4 die wekelijks meer dan 2 miljoen kijkers trekt.
De verhuizing van ER is tot stand gekomen door overleg tussen de netmanagers van Nederland 2 en 3. De TROS stopt op zondagavond voorlopig met het uitzenden van de Vlaamse comedyserie Hallo België, die met ruim 600.000 kijkers minder publiek trekt dan men had gehoopt, waarna de spelshow Postcodeloterij: 1 tegen 100 een kwartier later begint dan tot dusver. Door deze ingrepen komt er net genoeg zendtijd vrij om op 20.55 uur met ER te beginnen. De serie neemt het op dat tijdstip dan op tegen het goed bekeken reality-reispprogramma Peking Express op Net5, de Nederlandse dramaserie Rozengeur en Wodka lime op RTL4 en de hit Boer zoekt vrouw van de KRO op Nederland 1, gisteravond goed voor 2,6 miljoen kijkers.