donderdag, maart 10, 2005

Een van de chauffeurs van de Amerikaanse rockgroep Dave Matthews Band heeft voor de rechter in Chicago bekend dat hij vorige zomer op een brug in de Amerikaanse stad al rijdend een toilettank heeft geleegd, waarvan de inhoud op een rondvaartboot belandde.
Ruim honderd toeristen kregen in totaal vierhonderd kilo menselijk afval op hun hoofd. De rechter veroordeelde chauffeur Stefan Wohl woensdag tot achttien maanden voorwaardelijke celstraf en 150 uur maatschappelijke dienstverlening, meldde de krant Chicago Tribune donderdag.
De rechter veroordeelde de chauffeur tevens tot het betalen van 10.000 dollar aan de organisatie 'Friends of the Chicago River'. Deze vrijwilligers zetten zich in voor een schonere rivier. Wohl leegde vorig jaar augustus de septic tank in de rivier.