dinsdag, maart 01, 2005

Donderdag 7 oktober
Ambroos Wiegers, redacteur van GeenStijl, treedt telefonisch in contact met djValesco ofwel Eric de V. die als eigenaar van OX1fe.org is getraceerd, de vermoedelijke thuishaven van de aanvallers. Geen Stijl doet aangifte en bezorgt de politie bewijsmateriaal over de aanvallen. GeenStijl publiceert namen en heel even een telefoonnummer van De V.;

7, 8 en 9 oktober
de familie de V. wordt ernstig bedreigd, gestalkt en lastiggevallen met telefoontjes, auto's die voor de deur stoppen en tientallen niet gevraagde pakketjes onder rembours, een vals aangevraagde begrafenisverzekering etc.;

7, 8 en 11 oktober
Onder leiding van Eric de V. zetten de DDoSsers hun aanval in op GeenStijl.nl. Hoster Cyso(net) kan de aanvallen niet weerstaan en zegt GeenStijl de wacht aan omdat ook andere sites hinder ondervinden van de aanvallen. Garnier.nl neemt de hosting over.

8 oktober
Nadil A. meldt zich bij de politie met een bekentenis over de aanvallen op de overheidssites. Op zijn harde schijf is een 'format' uitgevoerd om die te wissen, maar de recherche vindt er later nog sporen op van chatgesprekken, in de zogenaamde swap-file.

9 oktober
Op Zeikerdje.com doet Eric de V. min of meer een bekentenis dat hij de man was achter de aanvallen op de overheidssites. Zoals al decennia gebruikelijk met het soort bluffende hacker zoals hij, wil Eric de V. ook graag de schijnwerper op hem gericht;"