donderdag, maart 24, 2005

Het nieuwe online betaalsysteem via MSN Messenger is donderdag gelanceerd. De SNS Bank, eigenaar van Bill , heeft dit bevestigd. Mensen die zich al eerder hadden aangemeld, kunnen donderdag een e-mail krijgen van 'Bill'.
De verstuurde e-mail zorgde donderdag echter voor veel commotie. De mail werd verstuurd naar iedereen die zich via Bill.nl had aangemeld, echter alle e-mails waren zichtbaar. In plaats van de e-mailadressen in de BCC (Blind Carbon Copy) te zetten, had de SNS-bank alle e-mails in de TO: gezet. Hierdoor waren bijna duizend e-mails zichtbaar. Klik hier !
'Bill heeft een foutje gemaakt,' aldus SNS-woordvoerster Mia Schaafsma. 'Nee, even serieus, het is een enorme blunder. Iemand heeft gewoon op een verkeerde knop gedrukt. Een beetje dom, dit kan gewoon niet.'
SNS zal donderdag naar alle gedupeerden een excuus-mail versturen. 'En nee, dit keer zal het goed gaan. Daar steek ik mijn hand voor in het vuur.' Tevens wil de SNS-bank benadrukken dat de veiligheid van het betaalsysteem los staat van het e-mailincident.
Gebruikers van MSN Messenger kunnen op het tabblad van Bill een Bill-rekening openen. Met die rekening kunnen ze geld naar elkaar overmaken. De kosten hiervan bedragen 3 eurocent per betaling. Ook kunnen de gebruikers betalen bij allerlei webshops. Het betalen bij webshops is helemaal gratis. Daarnaast zal 'Bill' exclusief voor de gebruikers aanbiedingen regelen. 'Nu kan je bijvoorbeeld goedkoop sms'en voor 4,5 eurocent per sms. De bedoeling is dat we veel exclusieve aanbiedingen regelen voor de Bill-gebruikers.'
MSN-gebruikers hoeven geen rekening te hebben bij SNS Bank. Ze kunnen met Bill betalen voor internetaankopen en geld naar elkaar overmaken. De afhandeling verloopt wel via deze bank."