donderdag, maart 10, 2005

De Britse rockgroep Queen heeft een extra concert aan het Europese tourschema toegevoegd. De band staat op 10 juli in het Goffertpark in Nijmegen, meldt concertorganisator Mojo woensdag. Eerder werd al bekend dat Queen een concert geeft op 26 april in Ahoy' in Rotterdam.
Het is bijna twintig jaar geleden dat Queen voor het laatst op tournee ging. Na de dood van zanger Freddie Mercury in 1991 wilde de groep volgens gitarist Brian May helemaal niet meer optreden. Eind vorig jaar ontstonden toch plannen voor een nieuwe tournee, waarvoor zanger Paul Rodgers (Free, Bad Company) is aangetrokken. Het concert in april was binnen een kwartier uitverkocht. De kaartverkoop voor het optreden in het Goffertpark begint zaterdag. De show van Queen is onderdeel van de activiteiten ter ere van het 2000-jarig bestaan van Nijmegen, de oudste stad van Nederland.