vrijdag, maart 04, 2005

Twee medewerkers van energiebedrijf Eneco zijn op staande voet ontslagen, omdat ze wiet kweekten in een schakelstation. De plantage hennepplanten werd vorige week ontdekt in het onbemande station in de Botlek. Dat heeft een woordvoerder van Eneco vrijdag gezegd. Eneco hield de twee technisch medewerkers al enige tijd in de gaten nadat duidelijk was geworden dat de twee opvallend vaak in het schakelstation verbleven. Het bedrijf heeft bij de politie aangifte gedaan wegens fraude. Het tweetal tapte illegaal stroom af ten behoeve van de wietplantage. Volgens de woordvoerder gaan de activiteiten in tegen het bedrijfsprotocol van Eneco dat bepaalt dat medewerkers geen bedrijfsruimten voor eigen doeleinden mogen gebruiken. Hoeveel planten er in het schakelstation stonden, is niet bekendgemaakt."