dinsdag, maart 01, 2005

Planet - GeenStijl avond plat door aanval: .......De zaak kreeg in oktober vooral bekendheid door het optreden voor de radio en televisie van de hoofddader, Eric de V., zonder dat deze in de kraag werd gevat. Justitie wilde meer weten van de hoofddaders in kwestie en liet ze vrij rondlopen om ze te kunnen observeren. Ook was er in aanvang nauwelijks technisch bewijs voorhanden voor de aanvallen op de sites van de overheid. "Het gebeurt wel vaker dat personen roepen dat ze iets hebben gedaan, maar dat wil nog niet zeggen dat daar ook bewijs voor is", aldus de woordvoerder van het parket van het Openbaar Ministerie in Den Haag. De advocaat van de hoofdverdachte hield rekening met zware eisen voor gevangenisstraf, ook omdat dit de eerste ddos-zaak was en er beschuldigingen waren voor delicten met een maximumcelstraf van zes jaar. Gezien deze verwachting vielen de eisen, vooral voor de hoofddaders, mild uit.
-------------
hmmm, een paar maanden in de gevangenis is blijkbaar niet goed genoeg voor dit soort knakkers.
Misschien een paar jaar om over als na te denken is misschien beter voor deze cyberterroristen ?