dinsdag, maart 01, 2005

nog meer info over de rechtzaak is te volgen op netkwesties.
Vooral het feit dat de rechter het helemaal gehad heeft met Eric de V (heet ie ook de vlieger ?) & Chiel T.
Netkwesties - magazine over internet en samenleving: "Laatstgenoemde verdachte werd alleen vervolgd voor de laatste aanval op GeenStijl in oktober 2004 die de politie met taps op internet- en telefoonaansluitingen nauwgezet kon volgen. Het was de enige aanval waarvan de officier het technisch bewijs kon rond krijgen.
Niettemin probeerden Eric de V. en Chiel T., samen in het beklaagdenbankje bij de zitting van meerderjarigen gisteren (over de eerste zittingsdag met minderjarigen publiceerde Netkwesties donderdag) elkaar nog uit de wind. De laatste bleef beweren dat hij Eric weliswaar een gecompileerd botnet - klaar om aan te vallen - had aangereikt, maar dat hij geen flauw benul had dat dit tegen GeenStijl ingezet zou worden.
Iedere toehoorder in de rechtbank begreep dat dit niet waar was dus tot vijf keer toe vroeg voorzitter C. Dettmeijer-Vermeulen van de meervoudige strafkamer van de Haagsche rechtbank aan Chiel of hij, gezien de afkeer van GeenStijl die onderling in chats was geuit, niet kon weten dat de zijn botnet tegen deze site ingezet zouden worden. Na vijf ontkenningen van Chiel legde ze hem een soort van bekentenis in de mond die hij feitelijk niet deed. Dettmeijer ging daarmee over de schreef, een signaal van haar grote irritatie over het aanhoudend hele en halve liegen van met name het Brabantse brutaaltje Eric de V. en in mindere mate de schuchtere Groningen Chiel T. "