vrijdag, maart 18, 2005

PSV zal in de kwartfinale van de Champions League stuiten op Olympique Lyon. De Fransen verpulverden in de achtste finale de Duitse kampioen Werder Bremen. PSV speelt het eerst uit. Aanvoerder Mark van Bommel toonde zich redelijk tevreden met de loting. 'Als het even kon, wilden we geen Italiaanse ploeg', aldus de middenvelder. 'Omdat je daar maar moeilijk tegen kunt scoren.'
Olympique Lyon is redelijk onbekend. PSV speelde er onlangs nog tegen, maar van die wedstrijd is volgens Van Bommel weinig te zeggen. 'Dat was een zware regenwedstrijd, die we wonnen met 1-0.' De PSV-aanvoerder is behoorlijk op de hoogte van het Franse voetbal. 'En daardoor weet ik dat Lyon een goeie, sterke en voetballende ploeg heeft. Ze zijn volgense mij drie keer achtereen kampioen geworden en staan nu weer bovenaan. Dat zegt wel voldoende, denk ik.' Trainer Guus Hiddink was iets minder in zijn sas. 'We zijn sowieso al tevreden dat we bij de beste acht van Europa zitten, maar Olympique Lyon is niet de fijnste tegenstander. De ploeg is voor ons relatief onbekend, al kennen we natuurlijk wel een aantal spelers, zoals Sylvain Wiltord. We zullen ons razendsnel gaan oriënteren.' Mocht PSV erin slagen om via de Fransen de halve finales te bereiken, dan stuit het daarin op de winnaar van de Milanese derby: AC Milan tegen Internazionale. Van Bommel wilde zover nog niet vooruit kijken: 'Dat is een zorg voor later.'