vrijdag, juli 22, 2005

De Amerikaanse finalisten op de 4x400 meter van de Olympische Spelen in Sydney hoeven hun medaille niet in te leveren. De IAAF kwam eerder met deze aanbeveling omdat in de series Jerome Young meeliep die vanwege een eerdere dopingovertreding eigenljk door de Amerikanen geschorst had moeten zijn. De Amerikanen gingen echter in beroep bij het internationaal arbitragehof voor de sport (CAS) in Lausanne De voornaamste grond voor de beslissing is dat de IAAF reglementen in 2000 helemaal niet voorzagen in een teamdiskwalificatie als een van de leden niet startgerechtigd is. Dat is in de huidige regelgeving overigens aangepast. Dit betekent dat veelvoudig olympische kampioen Michael Johnson - met zijn teamgenoten Antonio Pettigrew, Angelo Taylor, Calvin en Alvin Harrison - het goud uit 2000 mag houden.