maandag, juli 11, 2005

Het had allemaal veel slechter kunnen aflopen. Jans Koerts probeert het maandag in een ziekenhuis in Lissabon van de positieve kant te zien. De 35-jarige wielercoureur van Cofidis kwam zaterdag in de vierde etappe van de Trofee Joaquim Agostino zwaar ten val. Koerts miste in een afdaling met grote snelheid een bocht en knalde op een huis. Twee gebroken enkels, meerdere breuken in het rechterbovenbeen, een gebroken rib en een volledig blauw gezicht waren het gevolg. ,,Ik heb geluk gehad. De afdruk van mijn helm staat nu nog diep in mijn hoofd. Ik ben voortdurend bij kennis geweest en besef dat het allemaal nog veel erger had kunnen zijn'', geeft Koerts maandag vanuit zijn kamer in het Portugese ziekenhuis Sao Jose in Lissabon aan. Daar wacht hij maandag op wat de Portugese artsen van plan zijn. ,,Ik heb nog geen gesprek met een arts gehad, wil graag weten of ze me hier opereren. Het liefste heb ik dat ze me naar huis transporteren. Ik wil graag weg.''