vrijdag, juli 22, 2005

Justitie in Amsterdam heeft vijf verdachten in het onderzoek naar het overlijden van Sylvia Millecam. Een van hen is het medium Jomanda, maakte haar advocaat, E. Rijmans, vrijdag bekend in het Algemeen Dagblad. In oktober vorig jaar begon een strafrechtelijk onderzoek naar een aantal alternatieve hulpverleners van Millecam. De com├ędienne overleed in augustus 2001 aan borstkanker. De alternatieve genezers hadden haar ervan overtuigd dat ze geen kanker had. In februari vorig jaar deed de inspecteur-generaal van de inspectie voor gezondheidszorg (IGZ) Herre Kingma aangifte tegen zes hulpverleners van Millecam. Het zestal, onder wie twee artsen, zou zich bij haar begeleiding schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten. Volgens een onderzoeksrapport van de IGZ raadden zij Millecam af chemotherapie af.