vrijdag, juli 22, 2005

Peter R de Vries heeft hier dus laatst nog een grote uitzending over gehouden. Ik ben dan ook erg benieuwd of deze man het gedaan heeft en of hij is opgepakt na tips als gevolg van de uitzending. Maar dat zal Peter RRRR ons vast wel zelf vertellen in het nieuwe seizoen.
-----------------------
De politie heeft een 30-jarige man uit Gouda aangehouden die verdacht wordt van de moord op Mariella de Geus in 2001. Mogelijk heeft de man haar ook seksueel misbruikt. Dat hebben politie en justitie vrijdag bekendgemaakt in Leiderdorp. De verdachte is woensdag aangehouden. Dat gebeurde op basis van informatie die de politie maandag kreeg, zo werd vrijdag bekendgemaakt. De arrestant was in het onderzoek al eerder in beeld geweest. Volgens het OM en de politie was er toen niet genoeg bewijs om hem aan te houden. Het stoffelijk overschot van de 20-jarige Mariella de Geus werd begin november 2001 gevonden op een parkeerplaats in het centrum van Gouda. Zij was seksueel misbruikt en gewurgd. De moord schokte de Goudse gemeenschap. Een stille tocht bracht 10.000 mensen op de been. De arrestant was, net als Mariella de Geus, bezoeker van de uitgaansgelegenheid in Gouda op de avond van haar dood. De politie heeft de afgelopen jaren bij honderden mannen DNA afgenomen. De aangehouden man heeft daar niet aan meegedaan. Hij wordt begin volgende week voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Drie weken na de brute moord arresteerde de politie de zwakbegaafde N.B. Hij zat ruim negen maanden vast op de verdenking dat hij de moord had begaan. Tot in de hoogste instantie is hij vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Het gerechtshof in Den Haag bepaalde vorige maand dat hem een schadevergoeding van 37.000 euro toekomt.