maandag, augustus 22, 2005

De advocaat van profvoetballer Robin van Persie overweegt binnen afzienbare tijd bij de officier van justitie een verzoek tot seponeren in te dienen. Dat wil hij doen op basis van het getuigenverhoor dat maandag bij de rechter-commissaris in Rotterdam heeft plaatsgevonden. De aanvaller van Arsenal wordt verdacht van verkrachting.
"Het verhoor van het vermeende slachtoffer heeft leuke gezichtspunten opgeleverd, wat mij betreft", liet raadsman A. Moszkowicz weten. "Haar verhaal is er zeker niet consistenter op geworden en dan druk ik mij nog netjes uit. Zoals het er nu naar uitziet, ga ik erover nadenken om bij de officier een verzoek tot seponeren in te dienen. De zaak ontwikkelt zich absoluut in het voordeel van Van Persie, maar dat is mijn mening."

Verkrachting
Van Persie zat in juni twee weken vast nadat een vrouw aangifte tegen hem had gedaan van verkrachting. Het Openbaar Ministerie liet na zijn vrijlating weten dat de voormalige Feyenoorder verdachte blijft. Het onderzoek is nog steeds niet afgerond.
"Helaas had de rechter-commissaris vandaag weinig tijd", zei Moszkowicz. "Dus de drie getuigen moeten nog een keer terugkomen. Ik weet niet wanneer dat gebeurt. Tot die tijd blijft Robin voor het OM verdachte, neem ik aan."

Nacht
Volgens Moszkowicz leverde het verhoor van de andere twee getuigen geen nieuwe gezichtspunten op. De twee mannen waren in het gezelschap van Van Persie in de nacht dat de vermeende verkrachting in een Rotterdams hotel plaatsvond.
"Hun verhaal was in elk geval heel wat gelijkluidender en consistenter dan dat van het vermeende slachtoffer. Haar relaas was op belangrijke punten zeer tegenstrijdig." De advocaat van het vermeende slachtoffer was maandag niet bereikbaar voor commentaar.