vrijdag, augustus 26, 2005

Lance Armstrong heeft gereageerd op de dopingbeschuldigingen aan zijn adres die dinsdag in de Franse sportkrant L'Equipe verschenen. De Texaan is woedend. Vooral de uitspraken van Tour-directeur Jean Marie Leblanc zijn bij Armstrong in het verkeerde keelgat geschoten. In een reactie op het artikel in L'Equipe zei Leblanc dinsdag dat de Amerikaan de wielerfans jarenlang heeft bedrogen.

De boel belazeren
Een 'dwaze' uitspraak, meent Armstrong die op de bewuste dag nog telefonisch met de Tour-baas had gesproken. "Toen ik hem aan de lijn had, zei hij niets van dit soort dingen tegen me. Ik las pas woensdagmorgen in de krant wat hij allemaal had geroepen", verklaarde Armstrong. "Waanzin dat hij dat zegt naar aanleiding van een vermeende uitslag van een B-staal", aldus de zevenvoudig Tourwinnaar. "We hebben het hier niet over B-stalen uit maar één jaar, maar over A- en B-monsters uit zeven jaar Tour de France. Nooit was ik positief. Er zaten geen steroïden of epo in. Het is volkomen oneerlijk om op basis van deze publicaties te zeggen dat ik de boel belazerd heb."

"Waarheid aan mijn zijde"
"Als je het gaat analyseren, blijft er weinig van over. Het is ook zeker geen dieptepunt in mijn loopbaan. Ik heb de waarheid aan mijn zijde", verklaarde Armstrong in Washington na een bijeenkomst bij zijn sponsor Discovery Channel. Hij stelde ook dat hij vogelvrij is omdat hij zich onmogelijk kan verdedigen in deze zaak. "Natuurlijk hebben laboratoria oude monsters van mij. Die hebben ze zelfs van Eddy Merckx. Toen ik ze inleverde zat er zeker geen epo in, dat garandeer ik je." "Ik weet ook niet hoe goed ze zijn bewaard en of ze daadwerkelijk van mij zijn geweest. Ik heb wel driehonderd van zulke stalen ingeleverd. Wijs mij een andere sporter aan die zo vaak is getest als ik. Ze hebben het nu over zes positieve monsters. Waar zijn al die andere dan gebleven? En waarom wordt alleen mijn naam genoemd?''

Rechtzaak
De Amerikaan overweegt een rechtzaak aan te spannen, de zoveelste vanwege dopingbeschuldigingen. Maar het is nog onduidelijk of hij inderdaad naar de rechter stapt. "Dat kost anderhalf miljoen dollar en twee jaar van mijn leven. Ik weet in twee jaar genoeg leukere dingen te doen met anderhalf miljoen."

Het Franse dagblad L'Equipe publiceerde dinsdag een artikel waarin werd onthuld dat Armstrong tijdens de Tour de France van 1999 zes keer een positieve urinestaal heeft ingeleverd. De krant baseerde zich op onderzoeksresultaten uit 2004, toen het Franse dopinglab Chatenay-Malabry oude monsters onderzocht. Uit die resultaten zou blijken dat de Amerikaan in het jaar dat hij zijn eerste Tour won, epo heeft gebruikt.
---------------------------------
en recentelijk is aangetoond dat de gebruikte epo test niet helemaal goed is en dus een foutief resultaat kan geven. Wie heeft er dan gelijk ?
Maar ik sluit me aan bij de professor in Texas die Lance heeft onderzocht. Hij zei dat Lance een speciale renner is maar dat er in het peloton 10 anderen rondrijden die net zo speciaal zijn. Lance wil de overwinning alleen meer.