zondag, augustus 28, 2005

De affaire Youp

Al een tijdje ging het gerucht dat cabaretier Youp van 't Hek bij zijn vrouw weg was. En nu staat in Privé inderdaad dat hij een affaire heeft gehad met een andere vrouw, een moeder van maar liefst vijf jonge kinderen. Het gaat om een Brabantse tandartsvrouw, actief op de hockeyclub. Precies het soort dat hij altijd belachelijk maakt in zijn shows ('kunstgrastrutten'), maar waar hij nu verliefd op is geworden. Een leuke, slanke blondine, zien we op de foto, inderdaad type hockeyvrouw. De relatie was zo heftig, dat zij haar gezin wilde verlaten voor Youp. En Youp zijn gezin (vrouw en twee kids) voor haar. Na een jaar is de affaire echter over. De vrouw heeft voor haar gezin gekozen en haar tandartsman wil dat graag aan de pers vertellen. Hij doet dat om roddels en geruchten te voorkomen, zegt hij, want 'Breda is een mooie stad, maar ook een dorp en natuurlijk voel je dat er over je wordt gepraat.' Het herenigde echtpaar poseert braaf voor de camera, om te laten zien dat ze een nieuwe start maken. Youp zelf is blijkbaar niet om commentaar gevraagd, maar volgens een 'goede bron' woont hij nog steeds apart van zijn gezin en likt hij daar zijn wonden. Allemaal kijken dus straks naar zijn Oudjaarsconference, die 'Het zelfmoordcommando' gaat heten. En opletten of hij het nog over hockeytrutjes heeft.