dinsdag, augustus 02, 2005

nu.nl/algemeen | Brandnetels als wapen tegen buitenseks: "Recreatieschap Het Twiske onder de rook van Amsterdam bindt de strijd aan met buitenseks. Recreanten stuiten steeds vaker op mannen die in de bosjes de liefde bedrijven. Door sommige struiken flink te snoeien, in bepaalde gebieden brandnetels en distels te laten staan en extra toezicht hoopt Het Twiske het gebied binnen een mum van tijd weer 'seksloos' te maken.
Dat liet R. Wolterbeek van Recreatie Noord-Holland dinsdag weten. Volgens hem vindt buitenseks al jaren plaats in het gebied, maar lijkt het erop dat bezoekers de laatste tijd brutaler zijn geworden. 'Mensen opereren egocentrischer, zo van 'ik doe wat ik wil'.' De overlast speelt zich vooral af bij parkeerplaatsen in de buurt van het naaktstrand.
J. Evers, een van de toezichthouders die de mannen dagelijks ziet, stelt dat het om 75 tot honderd mensen gaat. Hij constateert dat steeds meer bezoekers het in het openbaar doen, op de motorkap of aan de openbare weg. 'Jaarlijks komen hier twee miljoen bezoekers. We laten het niet gebeuren dat Het Twiske door dat honderdtal mensen een vervelende naam krijgt. Dat pikken we niet.'"
------------------------
in het kader van dit artikel vind ik de opmerking "pikken we niet" erg grappig