zaterdag, augustus 20, 2005

Jack Spijkerman is de bestbetaalde presentator van tv-zender Talpa. Zonder bedragen te noemen zei Talpa-programmadirecteur Remko van Westerloo dat vrijdag in een interview in vakblad Broadcast Magazine. Geen Linda de Mol dus, ook geen Beau van Erven Dorens of Caroline Tensen, maar Jack Spijkerman krijgt het hoogste salaris bij het nieuwe tv-station.
Van Westerloo: ,,Ik krijg nu natuurlijk hel en verdoemenis van de anderen over me heen, maar ik denk wel dat Jack met stip bovenaan staat. Dat komt ook omdat het in zijn geval een veelomvattende deal betreft die ook voorziet in een wezenlijke creatieve bijdrage aan de zender. Ik merk nu al dat het heel plezierig is om met hem te werken. Hij is ontketend.''
Over zijn eigen salaris is de zoon van RTL-baas Fons van Westerloo iets concreter: ,,onder de twee ton''.
De leidinggevende van de RTL-zenders stelde deze week dat zijn zendergroep de eerste slag heeft gewonnen in de strijd om de kijkcijfers. Tot dusver blijft hij daarin gelijk houden. Zo trokken 'zijn' programma's als Editie NL, RTL Boulevard en RTL Nieuws donderdag respectievelijk 709.000, 737.000 en 740.000 kijkers. Rond datzelfde tijdstip noteerden Talpa-programma's als Thuis, NSE en Je leven in de steigers respectievelijk 155.000, 182.000 en 167.000 belangstellenden.