maandag, augustus 22, 2005

De man die in 1996 een bomaanslag pleegde tijdens de Olympische Spelen in het Amerikaanse Atlanta, is maandag veroordeeld tot levenslang. Dat berichtten Amerikaanse nieuwszenders maandagavond. Door de aanslag vielen een dode en honderden gewonden. Door zijn bekentenis in deze zaak, kreeg hij niet de doodstraf. Rudolph werd in mei 2003 gearresteerd in de staat North Carolina, na een vijf jaar durende klopjacht die 30 miljoen dollar had gekost. Hij staat bekend als racistisch, antisemitisch en homofoob.
In het gebied waar hij werd gepakt, kon hij rekenen op aanzienlijke steun van de plaatselijke bevolking. Na zijn arrestatie plaatste een lokale restauranteigenaar een groot bord langs de weg om mensen op te roepen voor Rudolph te bidden.
Rudolph werd vorige maand al tot tweemaal levenslang veroordeeld wegens een aanslag op een abortuskliniek in 1998. Daardoor viel een dode. Het jongste vonnis herbergt ook veroordelingen wegens een andere aanslag op een abortuskliniek en een homobar in 1997.