dinsdag, augustus 12, 2003

Een 46-jarige Engelsman kwam er maandag achter dat zijn Jaguar sportwagen is uitgerust met een uitstekende airconditioning. Hij moest zich onder doktersbehandeling laten stellen omdat zijn tenen bevroren waren, zo meldde het dagblad Guardian dinsdag. De man uit Manchester liet tijdens een rit van ruim vierhonderd kilometer zijn airconditioning op volle toeren draaien. Hij richtte de luchtstroom op zijn ontblote linkervoet. Hij had daar last van een muggenbeet, een verwonding die meer in de lijn der verwachting ligt tijdens een hittegolf. Toen zijn tenen de volgende dag, in plaats van gezond roze, blauw en zwart begonnen te zien, besloot de man zijn huisarts te raadplegen. Deze constateerde bevriezingsverschijnselen. De man moet zijn tenen voorlopig goed warm houden. Dan zou hij over een week van zijn ongemak verlost moeten zijn. Het had overigens een stuk slechter af kunnen lopen. Bevriezing kan leiden tot het verlies van ledematen.