donderdag, augustus 21, 2003

geinig, dat Mabel dus "De Dominee" kende, misschien heeft ze nog meer "vage" contacten ;-)
Mabel Wisse Smit, de verloofde van prins Johan Friso, was in haar studententijd kort bekend met de Amsterdamse topcrimineel Klaas Bruinsma. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdag gezegd. "Korte tijd behoorde ze tot de bekenden van die meneer", verklaarde hoofddirecteur Brouwers van de RVD. Mabel Wisse Smit trof Bruinsma enkele keren tijdens zeilwedstrijden, zo'n vijftien jaar geleden. Toen Wisse Smit hoorde over de achtergrond van Bruinsma, heeft ze zelf de relatie verbroken. Op het moment dat haar relatie met prins Johan Friso werd bestendigd, heeft Mabel Wisse Smit volgens de RVD zelf haar contacten met Bruinsma tegenover de koninklijke familie opgebiecht. Dit is destijds volgens Brouwers ook besproken met de minister-president.