vrijdag, augustus 22, 2003

hier ook al aardig last van gehad:
Sobig.F, dat als een e-mailbijlage wordt verzonden, verspreidt zich via het programma Outlook van Microsoft. Als de bijlage niet wordt geopend, gebeurt er niets. Wordt de bijlage wel opgevraagd, dan verstuurt het virus vervolgens uit zichzelf duizenden mailtjes, aldus VirusAlert. Mailtjes met het virus hebben als onderwerp onder andere Re: Thank you! of Re: Wicked screensaver. Sobig.F is een zogenoemd spoofie-virus. Het zoekt de computer af naar e-mailadressen die allemaal worden bestookt met een virusmailtje. Hierbij wordt als afzender niet de eigenaar van de geïnfecteerde computer weergegeven, maar een willekeurige andere naam uit het adresboek van Outlook. Hierdoor is het lastig afzenders van het virus te wijzen op de virusinfectie. Bedrijven hebben volgens VirusAlert weinig problemen door Sobig.F. Alle grote virusscanners herkennen het virus en houden het dus tegen.