donderdag, augustus 12, 2004

RTL-directeur (RTL4/5 en Yorin), Fons van Westerloo, heeft het concurrerende tv-concern SBS enige tijd geleden gewaarschuwd niet in zee te gaan met tv-klusjesman Nico Zwinkels. Dat bleek woensdag tijdens een kort geding bij de rechtbank in Amsterdam.
De klusser van het RTL4-programma 'Eigen Huis & Tuin' wilde samen met tuinman Rob Verlinden overstappen naar SBS6, maar volgens Van Westerloo (vroeger SBS-topman) was dat zeker geen goed idee.
De HMG-directeur seinde zijn vroegere collega's in dat er slecht viel te werken met de klusjesman, dat hij op de tv-set vrouwen lastig viel en dat speciaal voor Zwinkels een gedragscode was opgesteld waar alleen hij zich aan moest houden. Alleen op die laatste voorwaarde mocht Nico het afgelopen tv-seizoen bij RTL4 afmaken.
Op basis van onder meer dit telefoontje van Van Westerloo en een publicatie in weekblad Privé over Nico's vermeende ,,handige handjes'' zag SBS af van het geplande nieuwe programma 'Huis, Tuin en Keuken', betoogde advocaat E. Keyzer van SBS woensdag