woensdag, augustus 04, 2004

Voormalig profvoetballer Arno Schaap is dinsdag overleden aan de gevolgen van een hartstilstand, zo meldt RTV Noord-Holland. De 29-jarige oud-speler van onder meer AZ. Hij stierf tijdens een voetbalwedstrijd. Schaap zakte tijdens een oefenwedstrijd met zijn huidige amateurclub Hilversum tegen Zuidvogels na een half uur spelen in elkaar. Reanimatie op het veld en in de ambulance was tevergeefs. Schaap, die in de jeugd bij Ajax speelde, maakte op 11 augustus 1998 zijn debuut in het betaalde voetbal voor Dordrecht'90 in het Amstel Cup-duel uit bij TONEGIDO (0-0). Na twee seizoenen in de Gouden Gids Divisie verhuisde hij in 2000 naar AZ, waarvoor hij drie duels speelde in de Eredivisie. Na zijn periode in Alkmaar was Schaap nog twee seizoen actief bij Helmond Sport in de Gouden Gids Divisie. Het afgelopen seizoen speelde hij bij de eersteklasser Hilversum. Schaap zou komende vrijdag in het huwelijk treden.