dinsdag, augustus 03, 2004

Tv-klusjesman Nico Zwinkels is vaker beschuldigd van seksuele intimiteiten tegen vrouwelijke collega's. Dat bleek dinsdag tijdens een kort geding dat hij tegen het weekblad Privé had aangespannen.
Dat blad publiceerde enkele weken geleden een verhaal van een styliste van Nico's programma Eigen Huis & Tuin (RTL4). Zij beschuldigt hem van aanranding, tien jaar geleden tijdens een barbecue in Scheveningen.
Tijdens de rechtszaak bleek dat Zwinkels op 1 maart een brief heeft gekregen van zijn eigen manager, een hoge RTL-functionaris en de producent van Eigen Huis & Tuin. Daarin stond dat hem de wacht werd aangezegd als hij zich op de tv-set niet netter zou gaan gedragen. Speciaal voor Nico ontwikkelden de programmamakers een gedragscode waar de klusjesman zich aan moest houden.
--------------------------------------
die Nico toch, foei!