vrijdag, augustus 27, 2004

de apothekers in Nederland hebben het heel erg zwaar.
Persoonlijk vind ik het tijd voor een reddingsactie maar wie ben ik.
Oordeel zelf:
-------------------------------
Golfende apothekers moeten het voortaan zonder hun jaarlijkse KNMP-golfdag stellen. De dag, vernoemd naar apothekersorganisatie KNMP, is afgelast na een briefje van de Inspectie voor de Gezondheidszorg aan de coördinator van het evenement.
De Inspectie wees daarin op de Code Geneesmiddelenreclame, die zegt dat apothekers geen cadeaus boven de vijftig euro mogen aannemen. Zes farmaceutische bedrijven zouden het uitje van de apothekers ondersteunen met bijdragen van 750 tot 1.000 euro.
Apotheker J.P. Boon, die de golfdag coördineerde, was verrast door de aandacht van de Inspectie. ,,Ze zullen de uitnodiging wel hebben gelezen.'Het was hem ontgaan dat er regels voor sponsoring zijn. ,,Ik ben ook maar een apotheker, ik wist niet van die code.'
Boon had de farmaceutische bedrijven om sponsoring gevraagd omdat de baanhuur nogal hoog uitviel. De deelnemende apothekers zouden zelf al 75 euro per persoon betalen.
Mochten de apothekers ooit nog samen willen golfen, dan zal dat niet onder de vlag van de KNMP gebeuren. Dat zou een verkeerd beeld van de organisatie op kunnen roepen, zegt een woordvoerder van de apothekersorganisatie.