woensdag, maart 17, 2004

Bandleden van rockband Guns N' Roses hebben een rechtszaak aangespannen tegen platenmaatschappij Geffen Records. Ze proberen hiermee te voorkomen dat Geffen een 'ongeautoriseerde' 'Greatest Hits'-cd uitbrengt. Dit meldt Billboard op haar website .
De cd, met daarop hits als 'Sweet Child O'Mine', 'Patience' en 'Paradise City', zou oorspronkelijk op 23 maart verschijnen. De voormalige bandleden Slash en Duff McKagan hebben zich voor de rechtszaak 'herenigd' met hun ex-collega Axl Rose, die nog altijd in de groep zit. De muzikanten beweren dat zij niet betrokken zijn geweest bij de muziekkeuze, hoesontwerp en het remasteren van de gekozen liedjes. In een verklaring heeft zanger Rose gezegd dat 'het publiek misleid wordt en zal denken dat de compilatie door de groep is goedgekeurd. De cd zal ook de uitbreng van het nieuwe album 'Chinese Democracy' hinderen'. Dit project sleept al jaren voort, doordat de bezetting van de band steeds wisselt en een comeback toer in 2002 flopte. Het is daarom nog niet bekend wanneer de cd zal worden uitgebracht. Overigens meldt MTV op haar website dat The Offspring deze zomer ook een album zal uitbrengen onder de titel 'Chinese Democracy'. Het is niet bekend wat Rose hiervan vindt.