maandag, maart 29, 2004

De Evangelische Omroep (EO) moet in de eerst volgende uitzending van 'Knevel op Zaterdag' de uitzending van 13 maart 2004 rectificeren. Dat besloot de rechtbank in Amsterdam vrijdag. Detacheringsbedrijf Columbus uit Bladel had een kort geding aangespannen tegen de omroep. Het bedrijf werd op 13 maart in de uitzending uitgemaakt voor uitbuiter van Portugese uitzendkrachten.
In de bewuste uitzending kwamen verschillende Portugezen aan het woord die vertelden over uitbuiting, mishandeling en geweld waarmee ze te maken kregen bij hun productiewerk in Nederland. Het bedrijf in Bladel werd expliciet genoemd. De rectificatie bestaat uit een tekst waarin staat dat de beschuldigingen richting het detacheringsbedrijf ten onrechte zijn geuit. De tekst moet in 'Knevel op zaterdag' op 27 maart in beeld verschijnen, en Andries Knevel, de presentator, moet de tekst ook oplezen. Doet de EO dit niet, dan moet ze een dwangsom van 50.000 euro betalen.