woensdag, maart 03, 2004

nu.nl/internet | Meterstanden service Nuon niet waterdicht
Nuon biedt op internet een service waar klanten zelf de meterstanden kunnen doorgeven. Via de website vullen klanten hun ‘opnamenummer’ in, dat persoonsgebonden is en per post is verstuurd. Echter bij een paar pogingen is het niet moeilijk om bij het invulschema van een ander huishouden te komen. Dit meldt de weblog CafĂ© de Bok.
Het opnamenummer bestaat uit acht cijfers. Bij een goede gok is het mogelijk willekeurige meterstanden van een willekeurig iemand door te geven. Je ziet geen naam in beeld, maar wel een adres. Het is een kwestie van invullen en opsturen.
Volgens Nuon valt het wel mee. Het bedrijf zegt dat alle opgegeven meterstanden worden vergeleken met het verbruik van vorig jaar en niet worden geaccepteerd als deze meer of minder dan 15 % verschillen. Bovendien zal er in de toekomst ook de postcode nodig zijn om de meterstand te kunnen opgeven.
----------------------
Hmmm, dus ik kan gewoon mijn verbruik van vorig jaar opgeven - 15% en dan vinden ze het gewoon goed ?
Mooi !