zondag, maart 21, 2004

Kenenisa Bekele blijft de 'keizer' van het veldlopen. De jonge Ethiopiër herhaalde zondag voor het derde jaar op rij de prestatie om zowel op de korte als de lange cross de wereldtitel binnen te halen. In Brussel bleef de 21-jarige pupil van de Nederlandse manager Jos Hermens zondag tijdens de lange cross (12 km) zijn landgenoten Gebre-Egziabher Gebremariam en Sileshi Sihine voor. De Nederlander Patrick Stitzinger eindigde in het sterke veld als 79e. Hij had ruim drie minuten achterstand op de winnaar. Stitzinger, vierde op het Nederlands kampioenschap, was de enige Nederlandse deelnemer. Atlete Edith Masai heeft zondag in de buurt van Brussel de wereldtitel op de korte cross geprolongerd. De 36-jarige Keniaanse had een kleine voorsprong op twee concurrentes uit Ethiopië. Zilver ging naar Tirunesh Dibaba, brons was voor Teyiba Erkesso. Voor Masai was het haar derde wereldtitel in het veld.