vrijdag, maart 19, 2004

De sleutel die dinsdagavond is gevonden in een kast van Dutroux, past op zijn handboeien. Dat heeft het ministerie van Justitie in Belgiƫ verklaard. Eerder werd nog beweerd dat het om oude sleutels zou gaan. De sleutel lag in een pak zout in een voorraadkast niet ver van de cel van Dutroux. De vondst zorgde voor enorme ophef. Gisteren zei de gevangenisdirectie nog dat het om oude sleutels zou gaan. Minister van Justitie Onkelinx heeft een grondig onderzoek ingesteld. De sleutel is bedoeld voor een verouderd type handboeien. Hij kan echter ook handboeien van de 'nieuwe generatie' openen, zoals degene die Dutroux draagt wanneer hij van de gevangenis overgebracht wordt naar het justitiepaleis van Luik. Dutroux verklaarde dat hij niet wist van het bestaan van de sleutel en het nieuws donderdagochtend had vernomen via de radio. Hij voegde daar aan toe dat hij het slachtoffer is van een 'poging tot destabilisatie'. Wie achter het complot zit of waarom weet Dutroux echter ook niet. Hij beweerde dat het pak zout niet van hem is. Die verklaring wordt tegengesproken door het gevangenisbeheer dat zegt dat alles in de kast Dutroux toebehoort. Eerder was al een bewaker geschorst die foto's van Dutroux had gemaakt en verkocht. Dutroux staat momenteel in Aarlen terecht op verdenking van vijf ontvoeringen en drie moorden op jonge meisjes.