woensdag, maart 17, 2004

en zoals jullie wellicht weten wordt Microsoft al jarenlang verdacht van het misbruiken van haar macht. Als je namelijk de grootste ter wereld bent is dat heel erg makkelijk en als je dan ook nog eens 40 miljard dollar in kas hebt om rechtzaken te voeren dan kom je dus met alles weg, een laffe boete van maximaal 1 miljard doet daar dus niks aan af.
Microsoft komt gewoon er mee weg, een echte OJ Simpson-actie als het ware....
moraal van het verhaal ?
money talks, bullshit walks
---------------------------------
Microsoft-directeur Steve Ballmer is naar Brussel afgereisd en heeft dinsdag lang gediscussieerd met eurocommissaris Mario Monti en advocaat Brad Smith om tot een schikking te komen. Ook woensdag gaan de gesprekken door, bevestigt Amelia Torres, de woordvoerster van Monti.
Over de gesprekken zelf willen geen van de partijen meer informatie loslaten. "Er is een ontmoeting geweest en er is gediscussieerd. Meer zeggen we daar niet over", aldus Torres. Ballmer heeft haast met zijn gesprekken, want op woensdag 24 maart hakt de Europese Commissie definitief de knoop door in de inmiddels vijf jaar durende antitrustzaak. Voor de gesprekken in Brussel heeft Ballmer zijn toespraak woensdag tijdens de Microsoft Management Summit in Las Vegas afgezegd. Mocht de Commissie besluiten om een straf op te leggen dan zal de boete vermoedelijk tussen de honderd miljoen dollar en één miljard dollar bedragen. Ook zal Microsoft aanpassingen moeten doen aan zijn software. Mogelijk wordt het softwarebedrijf opdragen om twee versies van Windows uit te brengen: één met de Windows Media Player en één zonder.