maandag, maart 08, 2004

geinig, Bram Som, die helaas ten val kwam in de laatste ronde van zijn 800m halve finale op het afgelopen WK Indoor stuurt nog even een reactie naar de atletiekmailinglijst om zijn kant van het verhaal te geven.
En ik moet zeggen, ik ben het met hem eens, niks taktische blunder, gewoon domme, vette pech.
--------------------------------------------------
Hoe is het, ik ben net terug uit Boedapest en las de vele verhalen op internet. Ik wilde graag even mijn eigen verhaal kwijt op de discussielijst, maar helaas ik ben geen lid dus probeer ik het eventjes via jou, zou jij onderstaand stukje op de lijst willen plaatsten om een aantal dingen duidelijk te maken.
Ik heb al zoveel verschillende variaties gelezen en aangezien ik het zelf meegemaakt heb en achteraf protest heb aangetekend en daardoor vele malen de video beelden van alle verschillende kanten heb gezien weet ik precies hoe het kwam.
Om te beginnen zette ik mijn versnelling in, in de bocht van 500 naar 600 maar deze werd via een elleboog van Nduimama afgeslagen waardoor mijn volgende versnelling pas op het rechte stuk plaats vond. (mijn bedoeling was om er op het rechte stuk langs te gaan). Met mijn tweede versnelling ga ik voorbij iedereen en ga ik heel rustig weer naar
binnen. Nduimana probeert op dat moment voorbij Mulaudzi te komen maar heeft daar moeite mee. Hij kan er niet tussendoor en krijgt een duw van Mulaudzi waardoor hij een naar de rechts uitwijkt en in mijn loopbaan
terrecht komt en met zijn rechtbeen tegen mijn linker voet. Hierdoor slaat mijn voet in mijn knieholte en ga ik op mijn bek. De laatste pas die ik zet is nog in baan 2 dus, sprake van te snel invoegen of snijden is er niet.

Deze hele val heeft niets met mentale zwakte te maken, ik verwijt ook niemand iets, er was niet echt iemand fout. Wat ik met mijn protest probeerde te bereiken is dat er een 7e man aan de finale toegevoegd zou worden. En daarvoor hoeft niemand gedisqualificeerd te worden. Ik hoop dat dit het een en ander duidelijk maakt.

Groetjes Bram ///