donderdag, februari 06, 2003

De Amerikaanse atlete Marion Jones heeft gebroken met de omstreden Canadese coach Charlie Francis. De Los Angeles Times heeft dit gemeld in de krant van donderdag. De drievoudig olympisch kampioene was onder druk gezet door sponsor Nike, collega-atleten en de de wereldatletiekfederatie IAAF.

Charlie Francis kreeg in Canada een levenslange schorsing na de geruchtmakende dopingaffaire rond Ben Johnson, de olympisch kampioen van 1988 op de 100 meter. Johnson was zwaar gedrogeerd met anabole steroïden onder verantwoordelijkheid van Francis. Johnson raakte zijn medaille kwijt en kreeg een schorsing.
Marion Jones is een van de beste atletes ter wereld. Zij blinkt uit op de 100 en 200 meter alsmede in verspringen. De laatste vijf jaar heeft zij haar persoonlijke records niet meer verbeterd. Enkele maanden geleden brak zij met trainer/coach Trevor Graham en ging werken met de Canadees Derek Hansen die haar introduceerde bij Charlie Francis. Hem is niet verboden met sporters van andere nationaliteit dan de Canadese te werken.
Jones zei in de Los Angeles Times: "Ik draag verantwoordelijkheid voor de sport, maar ik ben ook verantwoordelijk voor mijzelf. Ik vind dat ik mij moet verbeteren op technisch vlak. Francis heeft in de twee maanden van onze samenwerking nooit versterkende middelen ter sprake gebracht. Onze gesprekken gingen puur over de techniek. Ik heb de afgelopen twee maanden meer geleerd dan in de drie, vier voorgaande jaren."
Lees verder op nu.nl