vrijdag, februari 07, 2003

Honderden militairen, politiemensen en vrijwilligers hebben het plaatsje Bronson in Texas uitgekamd op zoek naar een geheim instrument dat van het verongelukte ruimteveer Columbia afkomstig is. Dat hebben deelnemers tegen het Britse persbureau Reuters gezegd.
De shuttle viel zaterdag kort voor de landing in duizenden stukken uiteen, waarbij de zeven astronauten om het leven kwamen. In het gebied van Louisiana tot Californië probeert ruimtevaartorganisatie NASA onderdelen te vinden in de hoop de oorzaak van het ongeluk te kunnen achterhalen.
De zoekers hadden vooraf schriftelijke instructies gekregen met een foto van een bordje op het instrument, waarop staat ,,geheim regeringseigendom''. Wat voor instrument het is, werd hun niet verteld. De krant Houston Chronicle wist donderdag te melden dat het om een communicatie-apparaat gaat dat gecodeerde berichten tussen het ruimteveer en de grond verwerkte.
--------------------------------------------------
hmmmm, geheime overheidsapparaten. Klinkt spannend. Misschien over 3 jaar iets voor de X-files?