donderdag, februari 20, 2003

Het dopingmiddel efedrine, in combinatie met zware conditietraining onder warme weersomstandigheden, heeft geleid tot de dood van werper Steve Bechler van de Amerikaanse honkbalclub Baltimore Orioles. Dit heeft een autopsie op het lichaam uitgewezen. De pas 23-jarige Bechler stierf maandag tijdens het trainingskamp in Florida. Hij gebruikte efedrine om af te vallen. Hij was te zwaar begonnen aan het trainingskamp van zijn club in de aanloop naar de nieuwe competities. Efedrine is niet verboden in de major league van het Amerikaanse honkbal. Het staat wel op de internationale lijst van verboden stimulantia van het Internationaal Olympisch Comité. Vorig jaar verbood de American Football-league het gebruik van efedrine na
de plotselinge dood Korey Stringer van Minnesota Vikings tijdens een
warm trainingskamp.