donderdag, februari 13, 2003

Studenten collecteren voor kantinedames
"We waren helemaal down", vertelt Gerri Geenacker, manager van de kantine aan het Toernooiveld. "Al ons spaargeld verdwenen! En we waren niet verzekerd, want je mag geen privégeld in de safe van je werk bewaren." Een groepje informaticastudenten kreeg lucht van de zaak en ging tot actie over. Zesdejaars student Michel Groenenstijn nam het initiatief: "Ik ken de kantinedames vrij goed na al die jaren koffiedrinken. Ze werken keihard en zijn toch altijd aardig en gezellig, dus ik vond het heel erg dat hun spaarpotje was gejat."
Groenenstijn en zijn collegastudenten van informatica aarzelden geen moment en gingen voortvarend aan de slag. Gewapend met een grote plastic Coca Colafles trokken ze langs de deuren van de B-faculteit. Met resultaat: de heren sprokkelden in twee middagen 425 euro bij elkaar. Vrijdag 31 januari werd het geld overhandigd aan de "totaal verraste" kantinedames. "We zijn normaal supergoed gebekt", verwoordt manager Geenacker de gevoelens, "maar toen de studenten ons dat geld kwamen brengen wisten we even niets te zeggen. Fantastisch dat ze dát gedaan hebben voor ons. We hebben nu echt het gevoel dat we worden gewaardeerd binnen de faculteit." Ook de studenten kijken met een tevreden gevoel op hun actie terug. "Mooi toch, dat we ze zo blij hebben kunnen maken", zegt Groenenstijn. Bovendien: " De sfeer in de kantine is nu helemaal perfect, we krijgen telkens gratis koffie!"