vrijdag, februari 21, 2003

Webbloot verkleint verlies Playboy De internetactiviteiten van Playboy beperkten het verlies van de blootuitgever. Het resultaat uit webactiviteiten nam toe met 4,8 miljoen dollar, maar is nog negatief. De resultaten van andere divisies bleven gelijk of liepen terug, mede door reorganisatiekosten en verkoop van de catalogusdivisie.

Playboy rapporteerde over 2002 een verlies van 17,1 miljoen dollar. Dat is een halvering vergeleken met 2001, toen het verlies 33,5 miljoen dollar bedroeg. Door de verkoop van een bedrijfsonderdeel, de catalogusdivisie, daalde de laatste kwartaalomzet met 5 procent tot 73,5 miljoen dollar.
Volgens de BBC blijven de omzetverliezen beperkt door de groeiende verkopen via de Playboy.com-site. De site boekte een verlies van 248.000 dollar. Vorig jaar bedroeg het webverlies nog 5,1 miljoen dollar.
Voor dit jaar denkt de onderneming winst te boeken met zijn webactiviteiten en tevens zijn totale operationele winst te verdubbelen.
Internetters kunnen op de blootsite ondermeer winkelen, gokken en video bekijken.