dinsdag, februari 04, 2003

nu.nl/algemeen nieuws | Moord op trimmer Posbank blijft raadsel De politie in Arnhem weet nog steeds niet wat er gebeurd is met de 44-jarige Alex Wiegmink uit Drempt. De man ging twee weken geleden trimmen op de Posbank bij Rheden. Zijn verkoolde lichaam werd diezelfde avond gevonden in zijn uitgebrande auto in de bossen bij het Brabantse Erp.

Volgens een woordvoerder van het rechercheteam heeft de politie ondanks zeer uitgebreid onderzoek met tientallen mensen nog niets gevonden dat zou wijzen op een dubbelleven van de man. Wiegmink stond bekend als een zeer betrouwbaar en serieus persoon. Ook staat het bosgebied waar hij vrijwel dagelijks ging hardlopen niet bekend als een plaats voor criminele activiteiten.
De politie maakt woensdag een reconstructie in de Veluwse bossen, gebaseerd op gegevens die uit getuigenverhoren zijn gekomen. Het staat volgens de woordvoerder vast dat Wiegmink wel begonnen is aan zijn trimloop. Er zijn ook mensen gevonden die menen dat zij de auto hebben gezien onderweg van Rheden naar Erp.
Het rechercheteam gaat op volle sterkte door met het onderzoek. De politie richt zich nu vooral op gegevens uit de hardloopwereld, die mogelijk iets meer duidelijk kunnen maken.