woensdag, februari 26, 2003

Minderjarigen en mensen die te veel drinken, nuttigen samen bijna de helft van alle alcoholhoudende dranken die in de Verenigde Staten over de toonbank gaan. Dat constateerden wetenschappers in New York, die in 1999 gedurende tien maanden onderzochten waar de 53 miljard aan drankomzet heenging.

De onderzoekers stelden dinsdag in het medische tijdschrift Journal of the American Medical Association dat het noodzakelijk is met een voorlichtingsprogramma te proberen het drankgebruik in te dammen.
Medewerkers van de Columbia-universiteit in New York onderzochten ruim 200.000 mensen boven de 12 jaar. Een van de onderzoeksleiders riep dinsdag ook de drankindustrie op te strijden tegen drankmisbruik. Zowel advertenties als etiketten zouden een waarschuwing moeten bevatten.
Meer dan dertien miljoen Amerikanen, bijna 5 procent van de totale bevolking, zijn in meer of mindere mate verslaafd aan alcohol.