donderdag, februari 20, 2003

Het is nog niet bekend wat Kok incassseert voor zijn commissariaat bij TPG. Commissariaten bij bedrijven als Shell en ING leggen meestal geen windeieren. Bij Shell ontvangt hij 45.000 euro per jaar, bij ING ligt de vergoeding net onder de 40.000 euro.
Hij komt tegelijk binnen met voormalig Exxon-topman René Dahan. SER-veteraan Victor Halberstadt, eveneens PvdA, is voor een nieuwe termijn benoemd.
Op 1 april kan Kok beginnen bij TPG, op 15 april wordt hij bij ING verwacht voor de eerste vergadering en op 23 april bij de Koninklijke.
Wachtgeld
Overigens worden deze extra inkomsten tot eind september nog afgetrokken van het wachtgeld dat Kok geniet. Op 29 september aanstaande bereikt de ex-premier de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar en kan hij de inkomsten uit de commissariaten in zijn zak steken. Het wachtgeld van Kok is overigens tot en met april 80 procent van 118.684,99 euro. Daarna, tot en met september, ontvangt Kok een wachtgeld van 70 procent over dit bedrag, waarna zijn pensioen begint.