woensdag, juli 09, 2003

Een man die negentien jaar in coma heeft gelegen is kortgeleden weer bij zijn positieven gekomen. Bij het ontwaken groette de 39-jarige Terry Wallis zijn moeder, die bij zijn bed zat. Hij begon met 'Mam', daarna werd het 'pepsi' en 'melk', zei Alesha Badgley van het verpleeghuis over het wonderbaarlijke herstel van de 39-jarige Terry Wallis. Wallis sprak zijn eerste woord op 12 juni en sindsdien gaat het steeds beter, zei zijn vader. Wallis maakte in 1984 een ritje met een vriend toen hun auto in een rivier terechtkwam, vertelde Wallis' vrouw. Ze werden de volgende dag onder een brug gevonden. De vriend was dood en Wallis in coma. Kort voor het ongeluk was Wallis' dochter Amber geboren. Zij is nu negentien en Wallis heeft gezegd dat hij voor haar weer wil leren lopen. Toen Wallis nog in coma lag werd hij door zijn familie regelmatig uit het verpleeghuis gehaald voor een dagje uit of een familiebijeenkomst. "De dokter zegt dat hij zich daardoor dingen herinnert; wij hebben er misschien voor gezorgd dat zijn geest actief bleef," aldus Sandi Wallis.